ProVita Xocoatl

(Suikervrije chocoladedrank)

3200 Jaar terug in de tijd. De Olmeken combineerden, nog voor de Maya's en de Azteken, cacao met verschillende specerijen als medicijn tegen de vermoeidheid en voor de vruchtbaarheid. Onze inspiratie voor deze suikervrije chocoladedrank.

 

INGREDIENTEN: (voor 4 tassen)

halve liter volle melk (evt. soyamelk)

 

3 ruime eetlepels ProVita choco

 

1 koffielepel chilipoeder of 1 halve chilipeper

 

1 kaneelstokje

 

1 vanillestokje

 

1 mespunt gemalen ProVita koffie

 

peper en zout

WERKWIJZE

Giet in een kleine kookpot de melk.

 

Snijd de chilipeper in grove stukken en voeg die samen met de pitten bij de melk.

 

Snijd de vanillestokjes doormidden en voeg die met de kaneel bij de melk.

 

Zet het geheel op een rustig vuur en let op dat de melk niet gaat koken.

 

Roer de melk om zodat de kruidenstokjes hun werk kunnen doen en voeg een stevig mespunt (vers) gemalen ProVita koffie toe.

 

Wanneer de melk warm wordt, voeg je één voor één de eeltlepels ProVita choco toe.

 

Roer goed tot alles een smeuïg mengsel wordt.

 

Werk af met enkele stevige snuifje zout en ruwe peper.

Heb je de chocolade liever wat zoeter, voeg dan eventueel honing toe, heb je hem liever wat pittiger kruid dan nog af met chilipoeder.

 

Zeef de drank en serveer warm of koud.

 

Laat het smaken!

Recept door Dries De Win