ProVita choco aardbeitaart

BENODIGDHEDEN

Een bakschaal van 20 op 20 cm

 

foodproccesor of blender

 

INGREDIENTEN

Voor de basis

 

150g cashews, minstens 4 uren op voorhand laten weken in water

 

180g medjool dadels (ongeveer 8 dadels), ontpit

 

5 el gesmolten kokosolie

 

Voor de vulling


5 el Provita choco

 

1 el vaste kokosolie

 

Snufje zeezout

 

Voor de afwerking


10 aardbeien, in schijfjes gesneden

WERKWIJZE

Neem een grote eetlepel vaste kokosolie. Doe dit in een warmte bestendig kommetje en zet voor 30 seconden, of tot het gesmolten is, in de microgolfoven.

 

Giet het vocht waar de cashews in geweekt hebben weg.

 

Voeg de geweekte cashews, ontpitte dadels en gesmolten kokosolie toe aan de foodprocessor of blender. Maal tot een dikke gladde massa.

 

Druk het beslag in de met bakpapier beklede bakschaal. Maak rondom rond een hoger randje.

 

Zet 10 minuutjes weg in het vriesvak.

 

Ondertussen doe je de choco en de eetlepel vaste kokosolie in een warmtebestendig schaaltje.

 

Zet voor 30 seconden, of tot de choco en olie gesmolten zijn, in de microgolfoven.

 

Voeg er een snufje zout aan toe en roer even om.

 

Steek de schaal voor even in het diepvriesvak.

 

Smeer de chocoladevulling over de bodem.

 

Zet nog eens 10 minuutjes in het vriesvak zodat de choco terug vaster is.

 

Werk af met schijfjes aardbei.

 

Zet voor 1 a 2 uren in de diepvries.

 

SMAKELIJK!