ProVita zomerse cheesecake

INGREDIENTEN

Voor de topping

Een aantal vijgen

Verse frambozen 

Enkele takjes munt

 

Voor de vulling

200 g witte chocolade

2 vanillestokken

1 el honing

550 g roomkaas

4 grote eetlepels ProVita Choco

Voor de bodem

250 g speculaaskoekjes

150 ml kokosvet

2 tl zeste van sinaasappel

WERKWIJZE

1) Voor de bodem

Smelt het kokosvet.

Doe de koekjes in een cutter en mix fijn.

Meng de gemalen koekjes met het gesmolten kokosvet.

Voor wat extra pit en smaak voeg wat zeste van sinaasappel toe.

Neem een bakvorm, best met afneembare rand. Vol deze met het mengsel, verdeel alles gelijkmatig en druk goed aan.

 

2) Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. 

 

3) Voor de vulling

Smelt de chocolade au bain-marie. Of warm beetje bij beetje op in de microgolfoven.

Snij de vanillestokjes in twee.

Schraap er het merg uit en meng met de honing, roomkaas, onder de witte chocolade.

Warm de provita enkele seconden op en voeg de lopende massa toe aan het mengsel.

Roer alles tot 1 glad geheel.

 

4) Afwerking

Giet het mengsel op de bodem, verdeel gelijkmatig.

Laat minstens 4 uur opstijven.

Versier de taart met wat gesmolten Provita choco en frambosen.

Je mag gerust nog rode bessen of ander fruit naar keuze toevoegen.

Ontvorm de taart. En werk af met een muntblaadje.

 

Eet smakelijk!

Bron: vtm koken, getweeked door Sharon L.