Amandel-Pompoenbrood, met een vleugje ProVita Choco

 

 

Een klein maar fijn broodje, met een overheerlijke finishing touch.



INGREDIENTEN

100 g geroosterde pompoen (om te pureren – 1 kleine pompoen)

1 EL gesmolten kokosolie (+ wat extra om de bakvorm in te wrijven)

2 EL agavesiroop (hoeft niet, maar is een leuke extra)

1 TL vanillepoeder (ongezoet)

3 eieren

120 g amandelmeel

1 TL wijnsteenbakpoeder

2 EL pompoenpitten

1 EL lijnzaad

0,5 TL zeezout

WERKWIJZE

Begin met de oven voor te verwarmen om 180°C.

 

Neem dan de pompoen, snijd deze in tweeën, haal de pitjes eruit en snij deze verder in stukjes, neem daar 100 gram van. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 30 – 40 min met wat kokosolie in de oven.

 

Neem daarna de geroosterde pompoen, de agavesiroop, vanillepoeder, eieren en kokosolie zwier ze in de blender en mixen maar.

 

Giet dit mengsel in een nieuwe kom, voeg de overige ingrediënten toe en roer goed.

 

Vet de bak/broodvrom in met kokosolie en giet het mengsel in de vorm. Bak dit 45 min lang op 180°C in de oven.

 

En nu, de finishing touch: snijd een stukje van het brood en smeer er naar hartelust provitochoco op met of zonder hazenoot.

 

GENIET!


Recept door Dries De Win